What to eat in #Perth

Hello Everyone! I know i have shared this on my Instagram account weeks ago. But i guess it wouldn’t hurt if i share these as one of my blogpost too! haha.. So today, i’m gonna share with you on what to eat in Perth!

Apparently this quiet town have a lot good food to offer. My friend said the trend has been changing quite tremendously.  Ten years ago, most people will dine in their own house for dinner and most shops are already closed by 5pm. But today, you have vast varieties of food to choose from from breakfast to supper.

Too bad we only have 3,5 days to spent in this capital of Western Australia. So, here’s are my list to eat when you are in Perth! 

1. CIAO ITALIA

This Italian Restaurant has been famous since i dont know when. All my Perth Friends has this Ciao Italia at their top list when it comes to what to eat in Perth. Since they talked about it many times, so we made Ciao Italia as our first stop in Perth.

Ciao Italia has their flagship restaurant at South Perth area that does not accept reservations, but bookings could be made at the newer location in Nedlands. More over the one at South Perth is a little inconvenient if you’re bringing babies. Since my friend brought baby along with the stroller, they said it is more convenient to go to Ciao Italia in Nedlands instead. So we as tourist just follow the locals lead.

And it is indeed the best Italian i’ve had (outside the one in Italia itself of course). As i mentioned on my IG story, everything is literally nice over here.. and everything are meant to be shared, at least for us Asian. haha..

Take Ciao Italia Fettucine for example. It is super nice and  huge and so creamy. I myself cant finished this alone. I love the al dente texture, not soft yet not so hard. it is just perfect. Ciao Italia Fettucine has the combination of marinated tender chicken strips, mushrooms, sundried tomatoes and spring onions, fresh diced tomatoes in a creamy white sauce.

Another two that we ordered as our main dish were wood fired Porcini Pizza and Calamari ala Griglia. Goshhh, im not sure if i were too hungry or everything is just nice here. Ciao Italia Porcini Pizza has generous ammount of prosciutto (Italian dry cured ham), porcini mushroom and a large ammount of mozarella and ricotta cheese.. Ahh, major love for this thin pizza.

The Calamari ala Griglia doesn’t smell fishy as well, which mean they are using fresh seafood. Well, i am quite sensitive towards seafood and had allergies before. But this one feels so fresh and tender. They only grilled it lightly and tossed some lemon juice on top with fresh salad at the side.. *kurang cabe botol aja sih kata aku. ahhaha.. so indo yahh..

And below, as stated! Hands down the best Tiramisu ever! I’ve tried many tiramisu, the one at Da Paolo Singapore that everyone is talking about as well. but this one is super good! Now i know why Ciao Italia is on everyone’s list! You really need to head to Ciao Italia when you’re in Perth! ❤

 

Ciao Italia
Address: 39/88 Broadway, Nedlands (Corner of Caporn Street)
Phone:  9389 6689
Trading Hours: Tuesday to Saturday – 5:00pm to 9:30pm

 

2. KAILI’S FISH MARKET (FREEMANTLE)

Who’s up for fish and chips by the bay?? Some review said Kaili’s is better, some said Cicerello’s is nicer. Since google review for Kaili’s is higher, we decided to go there. *anak review emang. haha.. It turns out to be a good meal experience for me. All the fried ones definitely a good one. More over when you dip it to their tar tar sauce.

Apparently their mussels are nice too! I’m surprised i can eat mussels. haha.. Cause i had bad experience with mussels and oysters and clams. so i’ve been very picky. But since it’s Freemantle, i guess i have to try, at least one..  and it turns out to be a good one, and i had more than 3 mussels. haha..

Kailis’s Fish Market

Address : 46 Mews Rd, Fremantle WA 6160, Australia

Phone+61 8 9335 7755

Trading hours : closes at 8pm 

 

3. Viet Hoa

If you’re looking for something soupy in the middle of rainy Perth. I would like to recommend this humble Vietnamese restaurant. They served a good bowl of Phe (Vietnamese noodle) and tasty tender pork chop. Quite feels like a homemade meal with their homey taste.

I guess all food in Australia is served in a generous ammount. So, if you cant eat much like me. It is better to order one first, then decide whether or not to order another portion.

Viet Hoa

Address1/349 William St, Northbridge WA 6003, Australia

Phone+61 8 9328 2127

Opening Hours : 10am – 10pm

 

4. Good Fortune Roast Duck House

I am not a big fan of duck. But this one Chinese restaurant is quite popular amongst Asian in Perth. So we decided to give it a try.

We ordered a plate of roast duck, roast pork and BBQ pork along with stir fry long bean and spicy salt and pepper pork ribs.

All are good for me. The least tasty was the duck, since im not a duck person. But me and my friends love their roast pork. Crunchy and tender at the same time. And ohh the fats! Hahaha love the fats. Another homey meal when you are craving for Asian food. As for me, the best Asian food is still Angke Restaurant in Jakarta and Taste Paradise in Singapore.

Good Fortune Roast Duck House 

Address354 William St, Perth WA 6000, Australia

Phone+61 8 9228 3293

Opening Hours : 10 AM – 10 PM

 

5. Chocolateria San Churro

I’m always up for churro! Maybe because it’s hard to find a good churros, so im down to try any Churros anywhere.

And apparently this lovely Perth has a wonderful Churros place. It is a little pricy for this one plate of Churros and dips though. But yeah, i guess once in a while won’t hurt. Moreover most meal in Australia is considered pricy.

Their have four dips for us to choose. Golden dips, dark chocolate dips, milk chocolate dips and strawberry dips. Apparently the golden dips has a strong caramel taste. Some love it, but some still prefer the dark chocolate better. The milk chocolate dips is everyone’s favorite, and strawberry dips is the least favorite, eventho I thought it’s not bad. Haha

Well, it’s a must visit when you’re in Perth. It’s a chain dessert place, so you can find it in many place. But we went the one at … cause it’s just right in one lane with Good Fortune Roast Duck restaurant.

Chocolateria San Churro 

http://www.sanchurro.com/locations/state/wa

 

6. V Burger

If you love trying out gourmet burgers. V burger is a must try in Perth. They have a wide range of burgers, from the classic ones to unique ones.

We tried three burgers and a lot of side dishes. If you’re a chicken person, you have to try their Chicken Kamikaze. It’s like the gourmet version of McD McSpicy burger. They add soy mirin glaze, fried onion, lettuce, tomato, house aioli & wasabi mayo for the sauce

We love their Madame Truffle. Tender Beef Patty, Grilled Onion, tasty Truffle Aioli, Triple Cheeses and Grilled Mushrooms with extra Bacon! The truffle aioli is the bomb! If you love truffle, this is the perfect burger for you.

Tried out their Sir Bacon too. Which consist of Grilled beef patty, bacon, tomato, lettuce, pickles, onion, cheese, mustard & house burger sauce. For me, it’s a normal beef burger tho. The other 2 is more delicious for me.. hehe

Dont forget to try out their Halloumi bites! I love this fried cheese bites too. Haha. As for other side dishes. It’s normal good for me. But worth the try

V Burger

Elizabeth Quay

Address: Elizabeth Quay Station Park

Next to BHP Billiton Water Park

Phone: (08) 9225 6448

Opening Hours:

Sunday-Thursday: 8:00am-5:00pm

Friday-Saturday: 8:00am-8:00pm

Apply Visa Australia Online – Lebih Murah 500,000 dari Agent

Hello Temands,

Dua minggu lalu aku baru apply visa Australia – via online gituh, dan ternyata apply online itu sangat mudah, walaupun agak banyak juga documents yang harus di attach (hampir sama kayak apply via agent). Plus applying online itu ternyata super cepet loh, Jadi aku baru submit application di jam 10 malem tgl 26 May 2019, terus langsung di approve 4 hari kemudian, dan langsung dapet visa buat 3 tahun! *yeayy. hehe

Jadi aku mau share nih gimana caranya apply online, mudah2an membantu yahh gais.. hehe

1. Create ImmiAccount 

Klik ‘Create an ImmiAccount’ dan isi semua yang di bintang-in yah! cuman ada 2 lembar kok. Kyknya create FB account aja lebih panjang process nya. haha.. Tapi di page ke 2 itu, kamu harus create username, password, dan security questions.

Nah, kalo kamu punya memory dory kayak aku. Mendingan di catet deh semuanya, karena kamu perlu log-in terus nanti kedepannya.

Screen Shot 2019-05-31 at 11.20.24 AM

Screen Shot 2019-05-31 at 11.22.06 AM

Nah, habis create ImmiAccount, nanti kamu di kirimin email confirmation. Jadi harus klik link-nya itu dulu, baru account kamu bisa active.

2. Log in to ImmiAccount 

Setelah account kamu active, kamu bisa langsung Log-in ke ImmiAccount. Nah, di page ini aku saranin kalian buat perhatiin maintanance nya deh. Takutnya udah cape-cape isi, ehh lagi maintenance, sayang, takut gak ke save. Ntah knp berkali-kali log in, selalu aja ada maintance berkala. haha

Screen Shot 2019-05-31 at 11.23.08 AM

3. Submit New Application – Visitor Visa

Nah, setelah logged in, kamu akan di hadapkan dngn banyak pilihan. Sama kyk jodoh, bnyk pilihan, tapi cuman satu yg kamu perlu. HAHA

Jadi langsung aja Pilih tab Visitor –> Visitor Visa (600) , terus centang deh agree to the terms and condition, habis itu kamu tinggal isi deh 18 halaman applikasi-nya.. Jangan lupa di save yahh kalo mau exit. Soalnya kemarin aku pikir mereka auto-save, ternyata tidakk! *nangis di pojokan.. huuu

Dan, jangan di diem-in kelamaan yah.. dia bakal auto logged out juga kalau kita gak lanjut isi applikasinya. *another faint moment.. Jadi total kemarin aku ngisi tuh lama bngt.. ada kali 1 minggu cuman buat isi applikasi doang.. karena pas lagi sibuk juga di kantor, dan malem udah males isi. haha

Screen Shot 2019-05-31 at 11.25.32 AMScreen Shot 2019-05-31 at 11.25.51 AM

 4. Attach File Supporting Document 

Setelah mengisi 18 pages, skrng kamu harus scan / foto semua particulars kamu untuk di upload. Nah, yg ini PR juga, karena lumayan bnyk yg harus di scan.. In my case sih, aku cuman foto aja, di flaylay gt terus aku crop yg lurus.. hehe.. abis gak ada scanner di rumah.. Paling passport yg aku minta temen aku scan-in, soalnya semua lembar yg ada cap dan visa harus masuk juga.. dan apparently susah buat foto passport, karena takut passportnya susah di tekuk2 gt.. hehe

  • Evidence of current employment or self-employed 
    Yang ini aku sih cuman attached surat cuti yang udah di approve guys.. dan ada tulisan kalo aku bakal balik lagi kerja setelah pulang liburan.. klo km self employed, harus attached SIUP.. jadi lebih bnyk lg yg harus di attach.. hehe
  • Evidence of planned tourism in Australia
    Nah, ini aku cuman attached rough itinerary aku, tapi lengkap tuh, pagi mau ngapain, siang ngapain, sampe resto yg kira2 aku mau kunjungin juga aku taruh.. hehe.. Dan aku gak attached flight ticket sama hotel, karena emang belum beli semua dan hotel booking bukan atas nama aku. sempet deg2an takutnya di tanyain.. untungnya cukup info-nyaa.. hehe..
  • Travel Document
    Ini di scan semuanya yg ada cap sama visa nya yah gais..
  • Evidence of financial status and funding for visit
    Disini attached 3 bulan bank statement yg aku minta dari bank aku + di legalisir yahh.. Dan disini aku sih gak minta reference dari bank.. jadi purely 3 bulan bank statement aja.
  • Family Register and composition form
    Attached Kartu Keluarga kamu disini. Bbrp bilang harus attached birth certificate juga. Tapi aku nggak sihh.. hehe
  • Photograph
    Aku attached pass foto yang baru aja disini dngn background nya putih. Bukan foto passport kamu. hehe.
  • National Identity Document : KTP Indonesia Raya kita terchintaa..

Screen Shot 2019-06-11 at 12.53.31 PM

5. Payment 

Setelah semua sudah di submit, waktunya pembayaran gengs.. Dia ada tawarin pembayaran via paypal atau VISA.. Nah, aku bayar nya pake kartu VISA aku. Dua-duanya sama, mereka akan charge kamu sebesar AUD 140, plus surcharge fee kalo gak salah.. hehe..

140 AUD = 1,379,000

Dan kalau lewat agent yg aku check, mereka akan charge kamu IDR 1,930,000.

Pokoknya setelah aku hitung kurs, kalo apply online, kamu akan hemat sekitar 500,000 – 550,000 rupiah daripada apply lewat agent.

Screen Shot 2019-05-31 at 11.30.15 AM

6. Acknowledgement and waiting time

Ketika pembayaran sudah selesai, kamu akan langsung terima acknowledgement letter bahwa Australian Embassy sudah menerima application kamu. Dan skrng kamu tinggal nunggu aja deh..

For my case sih, aku gak nunggu-nunggu amat. Karena mikir mungkinbakal 2 mingguan kali yah baru di appove. Soalnya sempet tanya travel agent, terus dia bilang visa approval biasanya 15-30 working days.

7. Approval

Dan ternyataaa, hari 4 aku di approve gengs! Dan puji Tuhan lngsung dapet 3 tahun! hehe.. Jadi lngsung mau ke Hillsong conference deh. HAHA.

1B738733-81BB-4DE6-B990-A318A924CB6C

Nah, Visa yang kita akan dapatkan adalah electronic visa, karena kita gak kirim passport kita kemana-pun kan.. Jadi nanti mereka akan email kita e-visa nya, dan kita tinggal print aja.. hehe.. Mereka pun udah ada data base kita di system, but just to be save, mendingan di print sebelum kita pergi, dan kirim ke bbrp email. takut hilang akutu.. HAHA. 3 tahun kadang2 takut misplaced kann. hehe..

Laluuu.. Ternyata Visitor pass nya bisa buat belajar apapun selama 3 bulan! Sumpah bngt, jadi mikir, apa ambil short course gt yah 3 bulan di Ausi.. hehe.. Kalo ada yg tau2 sekolah atau Institution yg suka buka short course gt, mau dong di sharee.. hehe..

Mudah2an postingan ini membantu kamu-kamu yang mau apply visa Ausi yah! ❤