Bangkok ‘Dangerous’ : PETITE AUDREY Review & VLOG (Part 2)

Bangkok itinerary is always full with shopping, and non-stop eating. This time we decided to try one of the must-go-thai-cafe called ‘Petite Audrey’. A cafe where all Thai youngsters and tourists talk about after Greyhound and After you cafe.

We initially wanted to go to the main Audrey cafe at Thonglor, but since we planned to shop at Siam Square and Platinum after that, we thought that going to the one at Siam will safe more time. Even though the one at Thonglor looks much bigger and nicer than it’s branch in Siam.

When we googled about Petite Audrey, some bloggers said that this cafe is inspired by Audrey Hepburn from Breakfast at Tiffany’s. They adopt classic vintage feelings for the decoration, and Thai-western fusion for it’s food. Well, as for me, i love their entrance.

My hungry-face after waking up late and no breakfast. Haha.

Processed with VSCO with hb1 preset

Tom Yam Kung spicy herbs with Prawn and Mushroom (220 THB / 9 SGD) – Best gourmet of the day! Love the thin crust pizza, the prawn is not fishy, crunchy, and nice strong tom yum taste. Must try if you visit this place.

Crab Souffle served with Lobster Brandy Sauce ( 340 THB / 14 SGD ) –ย  Apparently it’s their must try dish, but turned out to be the biggest regret for us. The lobster sauce was so fishy till i couldnt take it. The crab cheese inside the souffle also smells a bit fishy, but much better than the sauce. Maybe the Thai people likes it? or maybe it was just a bad lobster day for us.

Salmon Spinnach Cannelloni (280 THB / 11.50 SGD) – one nice roll of spinach salmon with a lot of cheesee on it. My 2nd favorite after the TomYum pizza.

Processed with VSCO with hb1 preset

Spaghetti Dry Claim in Thai Chili Pasta & Basil (170 THB / SGD 7) – Nice al-dente pasta, at least for me. but the clam is a little fishy too for me.. But i still managed to eat this. still a nice plate of pasta for the rest of my friends. =)

Grilled Marinated Pork wrapped in White Noodles ( 170 THB / 7 SGD ) – It feels like a char siew chee cheong fun for me. Tender pork, nice sauce, but has cilantro-ish taste as well. I personally dont like cilantro, but this one is still fine, since it’s not that strong.

Thai Tea Crepe Cake ( 110 THB / 4.50 SGD ) – I always love Thai Tea, i think this layered cake makes a decent cake with thai tea filling and sauce on top of it. Not that fantastic, but still a nice dessert to have. This is one of the must try dessert in Audrey.

Flower Pot Cake ( 125 THB / 5 SGD ) – Available in 16 flavours if im not wrong. They claimed to be the very first pot cake in Bangkok. We thought that we can eat all of it, including the pot. HAHA. So, we tried to cut it.. and when we cant cut the pot, we called the waiter and asked him why we cant cut the pot. HAHA. And he just explained that it’s only a rubber container and cant be eaten. HAHA. Goshhh.. so basically it’s just a fancy cupcakes on a pot. I dont even know why all of us think it can be eaten as well. HAHA. I forgot what cake that we ordered, but i think it’s red velvet cake with cheese filling and buttercream flower on top? Hmmpp..

Overall, Petite Audrey is a nice hangout place for ladies like us who love to sit and talk and try new food. Haha.. Do see my below VLOG if you understand Bahasa! Hehe

Petite Audrey ( $$-$$$)
2nd floor. Siam Center, Rama1 Road., Pathumwan 10330, Bangkok Thailand (Siam BTS, walk to Siam Center)
Tel: +66 2 658 1545
Opening Hours: 10am โ€“ 10pm

BANGKOK ‘DANGEROUS’ : GIRLS TRIP (VLOG) PART I & KING BHUMIBOL

Yeayy. Finally my new VLOG is up! Udah lama bngt aku gak nge-VLOG. Di karenakan, udah lama bngt ga travel juga.. Haha. Duhh, kenapa yah travel itu super addictive? Seandainya aku punya unlimited resources buat keliling dunia. Haha. #aminbisa!

Aniweii, bulan lalu, aku ke bangkok sama temen2 cewek aku buat bachelorette trip. Seneng bngt deh, karena udah lama ga travel, dan sekalinya pergi, barengan sama temen2 main aku pas dulu di singapore.

Kita udah susun itinerary cukup baik untuk 5 hari 4 malem kita di Bangkok. Tapi yah, karena pas sampe pada kecapean, dan hari2 berikutnya kelamaan di shopping, banyak itinerary yang berubah dehh.. Gak cuman itu, hujan terus menerus tiap malam bikin kita ga jadi visit Vertigo, the hippest sky bar di Bangkok. huuu..

Dan, sempet banjir juga dong pas kita disana. Haha. Tapi yahh, sometimes it’s not the destination, it’s the people who you go with. ya kan? hehe.

Ohh iya, Bulan Oktober kemarin itu bertepatan juga dengan peringatan 1 tahun kepergian King Bhumibol, Raja Thailand yang di anggap Bapa bangsa oleh rakyat Thailand. Jadi most of the local disana pakai baju hitam, grey, dark blue atau semua warna yg gelap. Untung banget, aku di kasih tau sama orang thiland yg aku ketemu pas lagi ngemcee bbrp hari sebelum keberangkatan kita.. Klo nggak, gak enak bngt kan salah kostum sendiri gt.. Gonjrengg di tengah lagi berkabungg.. huahua..

Trip kemarin ini emang kita kurang research sihh honestly. Untungnya kita pergi di awal Oktober. karena, kalau kita pergi dari tanggal 22-26 ke Bangkok.. wahh.. bakal agak sulit kemana2, karena banyak jalanan dan tempat wisata di tutup karena itu adalah minggu untuk kremasi King Bhumibol. Dan tau ga sih? Rakyat Thailand buat satu temple yang baguss dan tinggi banget untuk kremasi King Bhumibol. Mangkanya itu salah satu alasan juga knp King Bhumibol baru di kremasi 1 tahun setelah kepergiannya. Hmmpp. Sebenernya jadi penasaran sih, jadi pengen ikutan nonton juga, karena rakyat Thailand semuanya di undang juga untuk prosesi kremasi King Bhumibol. Buat yg penasaran kayak aku, bisa klik disini, kmrn cari2 video prosesi sang Raja, dan mewahh banget dan woww banget memang..

Dan sungguh dehh, rakyat Thailand bener2 kyk kehilangan sosok ayah banget. Karena tiap kali kita ngobrol sama supir uber dan mba2 yg jualan di platinum pun bilang hal yg sama. ‘This nation has lost a father’, ‘King Bhumibol is like a father to us’. Jadi ikutan sedih dengernyaa. Di airport juga di putar terus dokumetasi soal Raja ini. Dan ternyata, beliau lahh yang nemuin pupuk dan bibit2 unggul loh untuk petani2 Thailand, rata sampe ke pelosok2nya. Mangkanya Thailand bisa maju banget dengan produksi tanahnya. BIG Thanks to King Bhumibol, kita rakyat Indonesia pun kecipratan untuk menikmati nasi pulen dari Thailand.

Anywayy, cukup kali ya cerita soal sang Raja. hehe..

Vlog di bawah ini adalah hari pertama kita di Bangkok.. Kita sampe Don Mueang sore gt, dan belum apa2 udah ada kejadian seru aja dongg. Haha.. Mau tau apa? langsung di tonton aja yaa.. Enjoyy.. Hehe.