(My) 3 Best Maki in Singapore (So Far)

*re-blogged*

When i said, ‘I love Japanese food’

I do not mean that i fancy those raw meats that they are serving. 

well.. i do eat the grilled jap food, the teriyaki, the katsu and all the ‘don’..

i also eat raw fish.. eventho it’s very limited.. only Salmon Sashimi and Tuna. hahaha..

yeahh.. i’m sorry if i am being a little ambiguous here. hehe..  i dont even know if i can be called a ‘Japanese Food Lover’

So, why can I claim that i love Japanese food?

It is simply because of the ‘heaven-made-hands-down’ sauces that pour overflowing-ly to the sushi.. ^^

Normally they call it ‘Maki’ – like what it has always been written down in all Japanese menu. haha.. 

after googling around.. ‘Maki’ is a rolled sushi with seaweed nori, which you can put anything that you like inside the sushi.. 

 

and below are (My) 3 Best Maki in Singapore (So Far) hehehe..

well.. i guess many of you already know and tried it and also claimed that ‘it tastes like heaven’

but let me just post it again 1 more time over here.. 

 

1. Koh Grill and Sushi Bar (Shiok Maki)

i know.. i knowwww.. 

who does not know this, right?

but for some of you who does not know this yet..

ill introduce you, the SHIOK MAKI !

 – Shiok Maki (unagi with salmon with lots and lots of delicate sauce)

– Shiok Maki with Ebi Fry (Fried Shrimp)

the perfectly matched make melted cheese, mayonnaise, mentai and miso maybe? hahaha..

this is just too hard to resist.. 

and i really really love how they generously pour the sauce over the maki. *fly fly*

but you really have to come here on odd hours.. else, goodluck q-ing for god knows how long. 

435 Orchard Road
#04-21 Wisma Atria
Singapore 238877Open everyday ( as i know ) hehe..

 
2. Sushi Bar (at Far East Plaza)
The Queue at this rather small restaurant is as crazy as KOH Grill. 
One of their best seller is the Salmon Aburi Sushi.

as the sauce lover.. they do not ‘drench’ the sushi with the sauces.. 
hence, they just put a little bit of the mentai on top of the maki and burnt it a lil bit.
i love the burning smell that comes out from it.. haha.. 
i think this is one of the best maki in Singapore.. 
my favorite is the ebi fry salmon aburi sushi. hehehe.. 
well, compared to Shiok Maki.. i can eat more sushi here..
maybe because the sauce does not makes your stomach queasy easily? *aka : eneg* hehe..  
ohh.. when you are in Sushi Bar, you really need to order their scallop mentaiyaki !
this is really ‘da bomb!’ hahaha..
also one of their ‘hits’ 

The Sushi Bar
#03-89 Far East Plaza
14 Scotts Road
Mon to Sat: 12.30pm – 9pm

 

3. Madnest

Thanks to Bern’s sister who introduce this to us.It’s a fusion kind of restaurant, whereby you can found Italian-Asian, North-Indian cuisine and Japanese! 

if Koh Grill and Sushi Bar is located in Orchard Area, this one is a little bit bar..it’s in east coast side.

okay.. now, let me show you the Maki that can make you droll all day long.


– Volcanic Maki – prawn with hell lot of spicy sauce

– Oishii Maki – unagi, roasted salmon, avocado.. and of course the super delicious homemade mayonnaise that i dont really know what it is really made of. hahaha.


378-380 East Coast Road
Singapore 428985

Mon – Fri : 4pm – 1 am

Sat – Sun & Public Holiday : 11am – 1am

 

Please do let me know if there’s more awesome ‘Maki’ in town okayy.. hehe.

Aku Cinta Bakmi

*re-blogged from my previous blog*

sungguh, gw cinta bakmi…

dulu pas SD..

cita2 gw tuh mau jadi president !

kenapa?

karena gw ga suka nasi putih.. dan mau mengganti makanan pokok Indonesia menjadi bakmi ! hahahaa..

ridiculous, isnt it?

 

tapi emang gt kenyataannya..

karena gw suka bngt sama bakmi / indomie / ramen / udon..

yahh pokoknya apapun yg bentuknya kyk bakmi deh. hahaha..

gw bisa loh makan bakmi terus2ann selama 3 hari buat lunch & diner.

contoh yg sudah2 :

– hari 1 : ban mian (mie singapore gt) dan ramen

– hari 2 : kim chi noodle dan indomie goreng

– hari 3 : another ramen and bakmi indo ( yg ada di singapore )

hari ke 4.nya gw nimbang..

naik 3 kilo aja donkkk!!! hahaha..

 

gila ga sihhh..?

sumpah.. kalo ga gara2 kiloan badan gw. mungkin gw bisa makan bakmi setiap hari.nya..

 

nahh.. kan kemaren pas chinese new year aka sincia gw balik indo nihh..

selama 5 hari gw disana..

gw 3 hari sarapan bakmi donk ! ahhahaa..

sebenernya gw pengen tiap hari makan bakmi.. yah tapi karena lagi sincia.. pada tutup gtuh deh rata2 itu toko bakmi.. =(

seperti yg kita ketahui. kalo bakmi2 di indo itu paling enak kalo yg toko.nya pake nama chinese.

seperti A-lok, A-chuan, A-mien, dan A-kong  dan A yg lainnya..

*dulu sempet mikir mau buka toko bakmi Jenita atau bakmi Darmento karena kecintaan gw sama bakmi, tapi kyknya ga bakal laku kalo pake nama itu* ahhahaa.. well. anyway gw juga ga bisa bikin bakmi enak. hahaha..

 

skrng, mari gw tunjukan 3 bakmi yg gw makan last week.. hehehe..

1. Bakmi Tan – Jl. Pluit Karang Utara No. 70 – Kota Administrasi Jakarta Utara – Jakarta – Indonesia 

ini bakmi sebaris sama bakpau a1 di muara karang, dulu.nya ada di Pantai Mutiara yg tempat berenang itu lohh.. hehehe.. 

ini bakmi enak mnurut gw.. karena kenyal dan asin.. bakmi.nya homemade.. bikin sendiri gt..

ohh.. dan juaranya adalah kriuk2nya itu.. duhh sedep bngt deh kalo di makan pake kuah sisa bakmi.nya. haha.. *gw rasa mengadung babi*

 

2. Bakmi Khek – Jl. Muara Karang Raya B 7 Utara No.115

ini di sebrang.nya sun marry (toko roti) di muara karang. hehehe.

ini bakmi super juara ! hahaha..

ga tau kenapa gw doyan bngt aja sama ini bakmi..

tiap kali pulang jakarta kyk ada suatu tarikan dr si bakmi khek ini.. haha.. *lebayy..

kalo ini jelas mengadung babi. hoho..

karena gw selalu pesen ‘Bakmi Khek special’ yg isinya ayam jamur dan daging berdosa ituu.. muahhaha..

sama.. tekstur.nya juga gendut dan kenyall.. i love it ! hehhe.

 

3. Bakmi Abadi – Jl. Muara Karang Blok O VIII/T – 63

ini terletak di deretan.nya bank BCA muara karang.. tapi agak jauh di belakangg.. sebelah.nya resto Eng’s house kalo ga salah..

ini pake daging ayam.. hehe..

enak sii.. cuman sedikit terlalu keras menurut gw bakmi.nya…

tapi yah lumayand lahh buat gw si lidah yg doyan bakmi.. hehe..

 

kalo kalian biasa.nya suka makan bakmi dimana?

kasih tau donk..

jadi kalo gw pulang lagi bisa cobain bakmi2 lainnya.. hehehe..