#TravelTalk : Travelling in Style

~ All that glitters is not gold, and all who wander are not lost ~ J.R.R Tolkien

Well, The title shows like i’m a socialites who travel glamourously. But, I am sorry that you would not see bling-bling in this post, nor heavy make up or branded goods from head to toe like princessyahrini does when she travels. Haha.

I’m just a girl who loves to travel in my style! and in this blogpost, i would love to share how i dress up when i’m out of town~~

1. Dress 

Believe it or not, i used to ONLY have 1 jeans in my wardrobe. *grin* So, whats inside it? A wardrobe full of dresses, skirts, shorts, tops and leggings. Yeap. Thats me! *Salam Kenal semuanya. HAHA

That’s why i will always bring dresses when im out, or else what else should i bring out? But to bring dresses when you’re out of town, is always a good choice. Since it can be carried out casually and neat at the same time. And if suddenly you happen to go to some fancy dining restaurant, you can just pair it up with a nice flat shoes or kitten-heels. OR just change your bag or backpack with a clutch!

bratis1 copy

(Bratislava, Slovakia – 2016)

2. Jeans Jacket

Eventhough i dont really wear jeans, i really love my jeans jacket! It is just ‘timeless’ piece, and just goes well with most clothes that i have. Perfect for Autumn, yet not so hot in summer time. And, if you follow my Instagram, you’ll realised that i wear this alottt.. It’s just super comfortable, even on long haul flights.

budaa

(Budapest, Hungaria – 2016)

3. Necklaces and sweaters

Necklaces is a must bring item when im travelling. I have a lot of statement and chunky necklaces. I’m not a ring, bracelet or earrings person. Well, actually i love earrings too, but i guess not as much as necklaces. Hmmp, maybe there’s correlation with growing up as well. As i grow up, i fancy plain colours more than patterns, and necklace can really compliment my plain tops.

Somehow i love to see shirt that’s doubled with sweater. Preppy look, but still feminine at the same time, and it gives you a smart yet outgoing vibes.

SONY DSC

(Brussels, Belgium – 2015)

4. High-waisted Bikini

I think this invention is super brilliant! High-waisted Bikini for a plump girl like me. haha.. Dont get me wrong, i still like the one piece swim-suit, but because my torso is longer than my leg, sometimes the one piece swim suit hurts my shoulder. =( Anyone on the same boat?

Gotten this bikini as a gift from a good friend of mine and love it to the bits. Now, this is a must bring item when im out in the sun. Well, actually im still not comfortable to walk around with just the bikini on my body (cause it still shown some of my meats. Haha) , so normally i will hang a towel over my shoulder, and voila, im ready to walk around the area!

IMG_4281

(Angseri, Bali – 2015)

5. Colourful Skirts

Since i have lots of plain tops, it will not be fun if i have another plain bottom to pair with, right? I dont know if im overly girly, but i love skirts! Just that i dont wear it a lot, since it’s not comfortable when you walk in Singapore and must be alert everytime the wind blows.

I love to wear skirts during autumn time, cause i can put on my stockings and less worry about the wind. At least they wont see my undies clearly. Haha.

1412434236513

(Kyoto, Japan – 2014)

6. Shorts and Sunglasses

Since i only have 1 jeans, you’ll see me more in shorts. I dont care whether im going to tropical countries or cold places, shorts will always be in my luggage. I will just double it up with thicker leggings if it’s cold and wear wool socks inside my boots. Haha

and Sunniesss.. Yes, i guess you guys already noticed that i wore my sunnies most of the time. To be honest, i dont wear it only when im travelling, but everytime when i feel that the sun shines so brightly outside.

SONY DSC

(Ho Chi Minh, Vietnam -2015)

7. Long Blazers and Loafers or Flat shoes

Long Blazers can be another options for thin-coats during the beginning of winter time. I normally wear long sleeves t-shirt or double my tank-top with cardigan (as use this blazer as 3rd layer) if it’s getting colder. Normally i’ll minimize the usage of coat if it’s not really needed, cause coats are heavy and bulky eventhough it’s pretty and warm.

Loafers and Flat shoes are just so me. I used to hate sneakers, i found it weird whenever i put it on me. Well, maybe because i use flats ever since i was in secondary school, so i found it weird to use sneakers if it’s not for sportswear. haha. When everyone complaint their feet hurts wearing flats, i feel weird in wearing slippers. Another fun-fact about me is i only have 1 slippers now. Haha. Anyway, i find loafers and flat shoes can be casual and formal as well. So, i dont need to bring a lot of shoes when im out of town, unless im going for a wedding party or do some hikings.

IMG_6871

(Taipei, Taiwan – 2016)

So, thats all about my travelling style. How about you?

And Ohhh, BTW.. The Black friday of Indonesia, which is called ‘Hari Belanja National or Harbolnas’ is coming up soon! For you who’s still looking on what to wear for your Christmas Holiday Trip. Do check out Harbolnas in Zalora ! A lot of nice clothes to complete your holiday look. I think im gonna stock up all my fashion necessities for my upcoming trip! Haha

Even though im not a fashion blogger. I hope this entry gives you some fashion inspiration on what to wear when you travel. Dont forget to share with me your fashion style when you’re travelling.. Im excited to know! ❤

Dress issue

Udah lama nih ga update hidup..

well. sbenernya sihh gw bingung mau taro judul antara Update Hidup atau Seputar kerja, karena dari minggu lalu, bisa di bilang gw kerja dari hari senin-minggu dan bangun di jam yg sama.. yaitu 8.30 pagi.. tapi di pikir2, sudahlah taro judul ini aja, since emang mau post voto2 dress cantik. muahahaha.

sebernya 8.30 pagi itu sudah cukup anugrah buat gw sihh. soalnya kalo nanya colig2 lain. biasa.nya jam 6 mrk udah bangun.. since gw kerja.nya mulai jem 9.15, dan jarak rumah ke kantor itu hanya 15 menit.. jadi cukup bngt buat bangun, mandi bebek, siap2 dan lngsung capcus ke kantor.. hehe.. tapi karena biasa weekend gw bangun jem 10. jadi gw berasa sama aja kyk kerja biasa karena ttp harus bangun 8.30..

minggu ini cukup pack karena gw ada 2 job emcee di hari sabtu dan minggu.. hehe..

Yang Pertama..

Hari sabtu lalu, Gw emcee buat 1 lovely couple di Mandarin Oriental Singapore, karena kebetulan pesta.nya adalah wedding lunch, jadi ya harus bangung pagi dehh.. karena briefing & rehearsal acara mulai jem 10.30. Puji Tuhan acara berjalan dngn lancar walopun masih tetep sedikit deg-deg-an pas maju ke panggung.. dan acara nikahan di singapore tuh biasanya makan meja.. jadi pas elo ngomong tuh, berasa bngt semua attention ke elo. haha.. puji Tuhan tahun ini sama tahun depan makin bnyk job emcee.nyaa.. bisa kenal banyak orang, dan bisa asah kemampuan cuap2 lebih lagi.. ahahaha. tapi yahh minus.nya elo harus siapin buanyak dress. hahaha.. ada couple yg kasih gw dress buat emcee, dan itu sangat membantu sekali, jadi gw ga pusing cocokin baju sama tema.. kalo couple.nya ga kasih baju.. harus digging2 baju dan cari baju lagi deh. haha..

nah.. buat pesta kemarin.. kebetulan gw ada bikin baju sama salah satu kakak.nya temen gw.. bukan bikin special untuk acara ini sihh.. kebetulan aja gw emang demen sama model.nyaa.. dan ternyata sampe.nya pas bngt 2 minggu sebelum acara wedding ini.. dan lebih pas.nya lagi.. tema.nya cocok dngn baju.nya.. yaudah dehh. lngsung pake aja! hahaha.

IMG_0138

IMG_0139

Gimana mnurut kalian? hehehehehe.

Yang kedua..

Hari minggu kemarin, gw emcee buat acara Graduation development program.

apa sih development program itu? itu tuh sekolah buat mba2 TKI kita di singapore, ada sekolah dari SMP, SMA, sekolah keterampilan komputer, bahasa inggris dan kelas entrepreneurship (yang di dukung oleh Universitas Ciputra).

sekolah ini di bangun oleh2 orng2 yg passionate sama masa depan mba2 TKI yg dsini.. nama group mrk adalah MTM (Media Transformation Ministry) dan FAST (Foreign Domestic Worker Association) intinya mrk mau equip mba2 ini dngn pendidikan, dan berharap dngn pendidikan yg mrk kasih bisa at least merubah masa depan mba2 ini.. yah at least ga jadi PRT se-umur hidup.. setidak.nya bisa jadi admin di kantor2.. atau bahkan bs buka usaha kecil2an sendiri pas balik kampung.

salut bngt sama mba2 ini.. karena di tengah kesibukan mrk urus kerjaan rumah tangga, msk masih bs atur jadwal buat belajar.. sekolah.nya sih hanya seminggu sekali aja setiap hari minggu. tapi ya mrk ttep hrs belajar tiap hari, apalagi kalo mau dket exam.. *mrk ambil kesetaraan paket B dan C* Lebih salut.nya lagi.. mrk masih ada waktu dongg buat latian untuk perform di graduation mrk sendiri. hahaha.. hebat deh pokoknya pahlawan devisa kita.

IMG_0198 IMG_0203

Hal yg menyentuh gw kmrn tuh, bnyk juga loh majikan2 yg peduli dan mau hadir ke acara graduation PRT mereka.. mrk voto bersama.. kasih congrats.. bilang have a great party after this.. dan bahkan ada yg kasih hadiah! gila2ann dehh.. bikin terharu banget..

di acara itu di hadirin bnyk tamu kehormatan dari embassy indonesia.. bnyk juga ketua dari badan2 sosial indonesia dan singapore juga.. karena acara ini bisa di anggap acara yg cukup formal.. jadi ya kita semua harus pake batik / kebaya dongg.. dan tau ga sih.. gw tuh ga punya batik / kebaya sama sekali.. =(

yes.. i have many pretty dresses.. tapi ga punya produk kebanggan indonesia sendiri.. sangat memalukan.. hauhaua.. alhasil, gw minjem dehh 1 dress batik dr temen gw.. begini nih bentuk.nyaa..

IMG_0208

dan baru aja sekarang gw liat koleksi kebaya di Zalora, di bawah ini salah satu.nya

kebaya

Baguss yaaa.. hehehe.. di singapore tuh susah cari batik.. dan kalo gw balik indo pun biasanya udah ga sempet belanja2.. dan kyk.nya skrng gw akan coba ubek2 si Zalora ini deh untuk beli Kebaya.. jadi bisa beli online dan nitip kluarga gw deh kalo ada yg pas mampir ke singapore.. =)